Workshop Javaans koken

Workshop rijsttafel maken

Samen met mij in een dag een rijsttafel in elkaar zetten.

Het kan.

Vooraf denk je waarschijnlijk wat veel werk, wat een hoeveelheid kruiden heb ik nodig en dit ga ik allemaal niet onthouden. Achteraf blijkt dit misschien ook wel allemaal te kloppen, maar heb je wel een rijsttafel waar je met z’n achten van kan genieten.

Leer deze dag de does & don’ts, the tips & trics, de geheimen & de clichés om je eters te verbazen.

workshop indische rijsttafelHet vele werk dat zo’n rijsttafel met zich meebrengt kan je structureren door er een logisch logistiek verhaal van te maken. Voor alle kruiden die je nodig hebt ga je een keer naar de toko en je bent klaar voor een jaar.  De recepten die we gaan fabrieken zet ik voor je op papier, zodat we ons ter plekke kunnen richten op daar waar het echt om gaat, namelijk het ontwikkelen van koken op gevoel.

gaan met die Javaan

In de basis heb ik het Indisch koken van mijn moeder geleerd. In de basis, want ik kan niet zeggen dat ik altijd even veel aan haar aanwijzingen heb gehad. Deze bestonden steevast uit: “een beetje dit en een beetje dat”. Ook gebeurde het regelmatig dat er bij navraag opeens een ingrediënt als missing link oppopte.

Daarnaast waren er ook haast wetmatigheden over welke ingrediënten wel of niet bij elkaar konden of over in welke volgorde iets moest gebeuren.

Dus ja, een rijsttafel in een dag, het kan, maar het wordt pas echt jouw rijsttafel als jij je eigen smaak hebt ontwikkeld en durft te vertrouwen op je eigen gevoel.